GEOphoto.NO | Fotokart – 2012-nyhet på GEOphoto

Fotokart – 2012-nyhet på GEOphoto

December 31, 2011  •  Leave a Comment

En nyhet har sneket seg inn på “menyen” her på GEOphoto, nemlig et kart som viser hvor bildene her er tatt – Fotokart (under Kart/Stikkord i menyen).
Du kan klikke på punktene i kartet og få opp en miniatyrversjon av bildet, med link til å åpne bildet inne i galleriene (der du kan gjøre et utvalg blant bildene slik som veiledningen "HJELP: Lag bildeutvalg" under INFO/Kontakt i menyen).

DEMO AV FOTOKARTET:
FOTOKART - GEOphoto

Velg færre/flere bilder vist på kartet:    


På kartet kan du velge hvor mange bilder som vises, ut ifra om du bare ønsker se de beste bildene (høyest antall stjerner), eller alle som har fått kartposisjon.
Ikke alle bildene på GEOphoto har fått kartposisjon (enda). De med tre, fire og fem stjerner er klar (ca. 650 stykker), men av bildene uten stjerner har bare ca. 500 av omtrent 1500 bilder blitt gjort klar. Grunnen til dette er at det er først de tre-fire siste årene jeg har kunnet automatisk posisjonere bildene (vha. en Sony foto-GPS’en), så det er en del bilder som må posisjoneres manuelt (en jobb som tar ca. 30 sek. pr bilde…).

“Nytt av året”  er også en kartmulighet “andre veien”: Inne i galleriene, under hvert bilde, ligger det nå en link til kartplassering (for de bildene som har slik posisjon) – se skjermdump under:

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June (2) July August September (1) October (1) November December (1)
January (1) February March (1) April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December